Tiny TIM

Autarkisch Wonen 

Faro Architecten heeft onder leiding van Jurgen van den Ploeg, het Tiny TIM huisje ontwikkeld. Green Art Solutions heeft de waterhuishouding van het huisje volledig autarkisch gemaakt zodat er geen enkele vorm van nutsvoorziening aan te pas komt!

De Tiny TIM die veel aandacht heeft gehad op Fabcity, heeft een waterzuiverende wand die Green Art Solutions heeft ontwikkeld. Al het regenwater wat op het dak valt en het water dat wordt verbruikt in huis, inclusief de urine,  wordt opgevangen. Dit water wordt gezuiverd voor hergebruik wat weer gebruikt kan worden voor douchen en de afwas. De wand is getest op waterkwaliteit met zeer hoge waardes als uitkomst. De waardes zitten binnen de waardes van waterschappen en de coli (bacterieleven zijn gezond) heeft een waarde van 15 binnen de norm die waterschap goedkeurt.

Wij zijn sterk van mening dat decentraal water zuiveren een belangrijk onderdeel wordt van de
stedelijke omgeving. Bovendien is een ander voordeel dat je minder water afneemt van de waterschap en daardoor kosten bespaard! In Nederland is water niet duur maar als we vanuit een ander perspectief kijken, is water een steeds schaarser wordend product op wereldschaal.

Het huisje is zo ontwikkeld dat de stroomvoorziening zelf wordt opgewekt. De vloerverwarming, voorzien van warmte door de dakpanelen, zorgt voor warm water in de douche zonder dat er een nutsvoorziening aan te pas hoeft te komen. De Tiny TIM kan overal worden geplaatst. Op elk braakliggend stuk grond waar geen voorzieningen zijn, is dit Tiny TIM huisje te gebruiken om heerlijk in te wonen!

Autarkische mobiele woning Tiny TIM heeft op het innovatie platform “Urban Living Lab” in Amsterdam prijs gewonnen.

Follow by Email
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram