Teveel fijnstof in Nederlandse huizen

Een nog altijd kampen we met het probleem fijnstof en andere ziekmakende stoffen zoals ammoniak, benzeen, formaldehyde en xyleen die in kantoren en huizen voorkomen!

Bijna een jaar geleden werd Eduard van Vliet geïnterviewd door Labyrinth naar aanleiding van een kop in de Telegraaf “Teveel fijnstof in Nederlandse huizen”. Tijdens de presentatie van de onderzoeksresultaten van de door Labyrinth research, consulting and development voor de wijkraad Overvecht uitgevoerde wijkraadpleging deden de wijkbewoners uit de Utrechtse wijk Overvecht een dringende oproep. Zodoende ging Labyrinth met Eduard Van Vliet aan tafel omdat hij een van Nederlands meest gerenommeerde duurzaamheids experts is en geroemd wordt vanwege zijn innovatieve, praktische en directe oplossingen.

In tegenstelling tot het terugdringen van uitlaatgassen zijn de groene gevels van Eduards bedrijf Green Art Solutions, toepasbaar met direct resultaat. Het plan is om de overlast door vuile lucht (fijnstof) via groene wanden in Overvecht en Utrecht direct aan te pakken en de arbeid die daarvoor nodig is door wijkbewoners te laten doen. Dit samen met de onderwijsinstellingen, Wijkcooperatie.nl, ondernemers en overheid. Op deze manier kunnen juist ook kansarmeren profiteren van de verduurzaming.

We kijken terug naar het interview op Linkedin

Teveel fijnstof in Nederlandse huizen
Follow by Email
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram