Eduard van Vliet genomineerd voor VPRO Tegenlicht plattelandspioniers

Eduard van Vliet is onder andere de bedenker van de off-grid module die het winnende tiny huisje TinyTim overal plaatsbaar maakt. Zelfs het koningspaar is dit komen bekijken omdat water nu eenmaal ook hoog op hun agenda staat.

Het spreekt voor zich dat wonen in het groen direct in relatie staat tot verstandiger omgaan met waterzuivering en energieverbruik. Zonder gebruik te maken van nutsvoorzieningen kan wonen dus ook heel anders. Dankzij de bijzondere kennis en pattenten van Eduard is dit allemaal mogelijk op basis van zon, water, planten en bomen. TNO heeft onlangs zelfs zijn oplossing voor kantoren en scholen getest en de resultaten waren verrassend goed. Een kort filmpje over dit product van Eduard is te zien op youtube Eduard adviseert verder ook waterschappen en gemeenten hoe zij bijvoorbeeld slimmer water kunnen bufferen en landschappen anders zouden kunnen inrichten. Ook in de lezingen die hij geeft komt veel informatie op gang en zet het mensen aan tot het slimmer inrichten van onze omgeving naar een duurzame toekomst.

Drainforest
Met de DrainForest zijn nutsvoorzieningen niet langer nodig en kan men overal off-grid wonen. Dit opent wegen naar geheel nieuwe woonvormen. Maar ook, op basis van deze kennis, het landschap werkelijk duurzaam inzetten voor schonere lucht en water. Daar ligt de grootste kans die Eduard kan aandragen.

Eduard van Vliet genomineerd voor VPRO Tegenlicht plattelandspioniers
Getagd op:                     
Follow by Email
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram