Onderzoek en Innovatie

Startup Village 

In de Startup Village op het Amsterdam Science Park onderzoekt Eduard van Vliet samen met studenten van Amsterdam Green Campus naar de mogelijkheden om stedelijke ruimten groener te maken. Deze kennis wordt vervolgens overgedragen aan ondernemers, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Startup Village speelt een sleutelrol als leerruimte en testruimte voor ‘Urban Green’ onderwijs met studenten die o.a. groene daken, verticale tuinen en waterzuiveringssystemen installeren.

Startup Village wordt omgebouwd tot een groen hart waar planten op daken, gevels en in de gebouwen op verschillende wijzen worden geplaatst.

In 2017 is een vijfjarig samenwerkingsverband aangegaan tussen Green Art Solutions en de Universiteit van Amsterdam. Dit houdt in dat er vijf jaar intensief wordt samengewerkt om de nieuwe innovaties van Green Art Solutions grondig te testen. Dit onderzoek zal een duidelijk beeld geven over de meerwaarde van groen voor de stedelijke omgeving.

Onderzoek
De waterproblematiek waar de stad van nu tegenaan loopt, gaat in het onderzoeksproces een belangrijke rol spelen. Water zal op verschillende innovatieve wijzen worden geïntegreerd in de systemen waardoor oplossingen voor handen komen die nu nog niet worden gezien of gebruikt. Een aantal nieuwe daktuinconcepten worden gerealiseerd met meerdere manieren van waterbufferen en met een duidelijke verhoging van biodiversiteit. De opvang van schadelijke stoffen in de lucht en in het water zullen ook worden aangepakt. Het regenwater, maar ook het water wat in de gebouwen wordt gebruikt zal weer hergebruikt gaan worden.

De laatste 5 jaar gebruiken we dak en gevel om water te zuiveren. Zo hebben we onlangs een project
ontwikkeld waarbij het gezuiverde regenwater in een natuurzwembad terechtkomt. Dit water wordt gebruikt om het gebouw op natuurlijke wijze te verkoelen en is tevens aangesloten op de wc en de wasmachine. Op deze manier wordt water goed benut!

Green Art Solutions probeert op elk mogelijke manier én innovatieve wijze, de natuur in te zetten voor hedendaagse stedelijke problemen. 

Follow by Email
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram