Groene wanden

‘The Living Wall’

Het is niet onvoorstelbaar dat het hebben van een groene muur veel voordelen met zich meebrengt. Naast dat het er aantrekkelijk uitziet, zijn er aanzienlijk veel wetenschappelijke voordelen. Wetenschappers en klimatologen erkennen dat groene muren, een weldadige invloed uitoefenen op onze samenleving.

Zuivert Lucht
Veel mensen zijn zich onbewust van het idee dat er veel air pollution plaatsvindt binnen ruimtes. Deze luchtvervuiling komt vaak door de grote hoeveelheid aan synthetische materialen en slechte chemicaliën binnen kantoren. Dit resulteert in het zogenoemde “Sick Building Syndrom”. Gelukkig biedt de natuur de oplossing: planten!

Planten nemen namelijk de slechte stoffen tot zich op en zetten dit om in meer zuurstof. Dit betekent dat de ruimte altijd gevuld is met de juiste hoeveelheid aan zuurstof en de productiviteit hoger is. Het vermindert de gevoelens van stress, hoofdpijn en verbetert de concentratie en het geheugen.

Een Aangename Omgeving
Heb je wel eens de ervaring gehad van een bijna drukkende stilte terwijl je in een bos loopt? Dat komt omdat planten geluid dempen!Door het aanschaffen van meer planten in huis wordt er letterlijk een gevoel van rust gecreëerd. Naast dat planten geluiddempend werken, laat onderzoek zien dat planten zorgen voor meer rust. Taken worden beter en nauwkeuriger uitgevoerd.

Ruimte- én Tijdbesparend
Door het bouwen van een verticale wand, wordt er ruimte bespaart én wordt er een indrukwekkend beeld gecreëerd. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alles voor u zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Onze muur is namelijk zelfvoorzienend. Green Art Solutions heeft een eigen, uniek gevelsysteem ontwikkeld.

Wij bieden op maat gemaakte onderhoudspakketten aan.  Het onderhoud wordt zo tot een minimum beperkt en garandeert u een prachtige, weelderige, groene muur. De keuze van de beplanting wordt in samenspraak met de client gekozen. Hierbij wordt rekening gehouden met binnen, – of buitenbeplanting, lichtinval en de ruimte. We plaatsen de wand en installeren een automatisch irrigatiesysteem, dat de planten zal voorzien van de ideale hoeveelheid water en voedingsstoffen. Op basis van de licht intensiteit ter plaatse wordt de wand voorzien van verlichting waardoor beplanting zelfs op donkere plekken goed zal groeien!

Bij de installatie van onze groene muren, leveren wij standaard een onderhoudspakket voor het eerste jaar. Dit doen wij vanwege de kritische acclimatisatieperiode van de planten, gedurende de eerste maanden. Wij bieden ook onderhoudspakketten voor de daaropvolgende jaren, om ervoor te zorgen dat uw levende muur mooi blijft!

De pakketprijzen zijn afhankelijk van de totale omvang van de muur en wij maken standaard een offerte tijdens de ontwerpfase.

Follow by Email
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram