Daktuinen

De Vergeten Ruimte

Tot voor kort hadden daken één doel: het waterdicht houden en isoleren van gebouwen.
Echter, daarmee doen we daken flink te kort. Een dak is namelijk veel meer dan dat!

Miljoenen vierkante meters dak bleven tot nu toe nog onbenut en daar maken wij verandering in. Door te kijken naar de mogelijkheden op daken, worden er tegelijkertijd ook milieuproblemen aangepakt; energie opwekken, CO2 mee afgevangen, wateropslag en waterbenutting kan gecreëerd worden.

Maar er is nog veel mogelijk! Op daken kan men ook wandelen, parkeren, sporten, zwemmen, zonnen noem maar op. Green Art Solutions houdt zich daarom bezig met álle mogelijkheden op het dak, zowel op functioneel als duurzaam gebied.

Ons Systeem
Al bijna 30 jaar ontwerpen wij daktuinen en dakterrassen waardoor wij uitermate goed advies kunnen geven. Wij hebben een Nieuw Daktuin Systeem ontwikkeld. In dit systeem wordt niet alleen aan groen een belangrijke plaats toegekend, er vindt waterbuffering plaats én er wordt vertraagd water afgevoerd. Daarnaast wordt er zelfs fijnstof opgevangen!

Ons daktuin systeem is simpel en op elk dak toepasbaar. Daarbij zorgt het voor verkoeling van de stad op een natuurlijke wijze.
 De combinatie met zonnepanelen is een concept wat wij meenemen in deze nieuwe manier van daktuinen maken. Hierdoor kan u in één bouw verschillende disciplines aanpakken die een noodzaak zijn voor de stedelijke inrichting.

Ruimte voor Water
Regenwater wordt vaak als een probleem gezien, terwijl het op ontzettend veel manieren goed benut kan worden. Het kan zelfs onderdeel worden van de stedelijke inrichting. Bij Green Art Solutions kijken wij naar hoe het water opgevangen kan worden en wat er vanuit daar mogelijk is. Door middel van dak- en gevelsystemen voeren wij het water vertraagd af.

Als water wordt vastgehouden, zorgt dat voor een natuurlijke verkoeling van de stad of voor meer waterverdamping. Steden zijn namelijk in veel opzichten woestijnen aan het worden. De daken en gevels zorgen voor een te warme stad. Het is ongezond én onnodig. Regenwater kan zelfs ingezet worden om kantoren en woningen van dienst te zijn. Door het water decentraal te zuiveren wordt er een extra watervoorziening gecreëerd die winst oplevert!

Sedum- en Prairiedak
Projectontwikkelaars, aannemers en bewoners zien meer en meer in dat een goed aangelegde sedumdak alleen maar voordelen heeft voor de duurzaamheid van het dak, verkoeling van de ruimte en buffering van water. Maar, wist u dat op de meeste daken meer mogelijk is dan enkel een sedummat met 8 tot 16 soorten sedums? 
Er zijn meer dan 500 sedum soorten in de handel en toepasbaar op daken. Maar ook een dak met bloeiende planten en grassen is op een relatief dun pakket heel goed mogelijk! Dit levert een totaal andere uitstraling op en het zorgt voor een grotere biodiversiteit aan leven.

De Prairie daktuin bestaat uit inheemse planten van lokale prairies. Prairies leveren bewijs voor een complexe en positieve relatie tussen inheemse volkeren en planten. Deze culturele landschappen bieden habitat voor vele zeldzame en bedreigde soorten die afhankelijk zijn van deze menselijke gemanipuleerde habitats.

Follow by Email
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram